Kullanıcı Oyu: 4 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin değil
 

BEN ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORUM ADLI KOMPOZİSYON

Ben, küçük bir ailenin büyük hayalleri olan minik kızı. Evet büyük hayallerim var. Ulaşılması güç gibi görünen. Olmak istediklerim, yapmak istediklerim ve olmasında emeğimin geçmesini istediklerimden ibaret hayallerim. Hayali bile güzel olan duygular işte. İçinde kendimi kaybettiğim duygularım ve hayallerim...

Tek bir kelime ile yön veriyorum hayatıma 'Öğretmen'. Emelim olan, ulaşmak istediğim hedef o güzel duygu. Nasıl bir öğretmen olmak istediğim de önemli tabi...

Mesela Ben... Edirne'den Kars'a kadar uzanan bir yol olmak istiyorum. Herkesi birbirine bağlayan fakat hiç kazaların olmadığı canların yanmadığı, bir yol. Onlar bana gelmesin ben onlara gitmek istiyorum.

Bir okul olmak istiyorum, bütün sınıflan kuş sesleri misali cıvıl cıvıl öğrenci dolsun. Okumak varken, okutturulmayan, köyde çeyiz hazırlayan geç kızların, ya da ailesine bakmak için çalışmak zorunda kalan delikanlıların yeri yok hayalimde. Onları görmek istiyorum sonu gelmeyen sıralarda, en çok da onlara bir şeyler vermek, hayatlarına anlam kazandırmak istiyorum.

Köy öğretmeni olmak istiyorum ben. Zor olanı başarmak istiyorum. Kendi hayallerim gibi hayaller kurmasını istiyorum genç kızların, delikanlıların. Kendimden bir şeyler vermek istiyorum onlara. Karşılığında ise sadece ve sadece başarma azimlerinin olmasını.

Kulaklarımı kapatmak istiyorum sonu gelmeyen çığlıklara karşı, görmek istemiyorum artık yanan canları. Soğuktan donanlar varken ısınmak istemiyorum sıcak bir çorba ile. Savaşlar olmasın istiyorum, özellikle ocaklar yıkılmasın. Anlatmak istiyorum herkese sevginin, bansın güzelliğini. Açlar varken tok yatanlar olsun istemiyorum güzel ülkemde, görmek istemiyorum komşusunu dahi düşünmeden sabahlayanları. Donanlar varken sıcaktan terleyenleri görmek istemiyorum. Belki başarabilirim bu hayallerimi. Acıları dindirir, susuzlara su, açlara yemek, güçsüzlere bilek, muhtaçlara kudret, merhametsizlere yürek olabilirim. İşte bunları yapabilmek için hayaller kuruyorum ben. Ve işte bu yüzden ben yurdumun her köşesine yetişen bir can olmak istiyorum.

Beni bekleyenlere ulaşmak istiyorum.

BEN öğretmen olmak istiyorum...


Pınar A. T. A. Lisesi

SON EKLENENLER

Üye Girişi