Kullanıcı Oyu: 0 / 5

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

EMANET

Kolay mı? Zor günlerin ardından mutlu yarınlar bırakmak. Bir hiç uğrana değil, vatan uğrana akan kanların emanetidir gençlerimiz.

Gençlik her millet için önemli bir kuvvettir. Bilinçli ve sorumluluk sahibi bir gençlik, o milletin umududur. Türk milletinin medeni toplumlar seviyesinden daha üst bir seviyede olması için gençlerimize büyük bir görev düşmektedir.

Geçtiğimiz yüzyılın en büyük devlet adamı olan Mustafa Kemal Atatürk de “Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir.” diyerek gençlere verdiği önemi göstermiştir. O kadar çok değer vermiştir ki; ülke topraklarının bölünmez bütünlüğünü ve cumhuriyeti koruma görevini de gençlere emanet etmiştir.

Atatürk, Türk gençlerinde duyduğu güveni, Milli mücadelenin ilk yıllarından itibaren, her an yanında olmalarından almıştır. Sevdiğinden, anasından, babasından ayrılan gençler vatanımdan bir karış toprak gitmemesi için, Okuduğu sıralardan, hayallerini hiçe sayarak vatanı uğruna cephelere koşmuştur.

Atatürk, Genliğe Hitabesinde; Türk gençliğinin milli bağımsızlık konusunda herkesten daha dikkatli olmasını istemiştir. Hangi şartta ve durumda olursa olsun, Türk gençliği her zaman cumhuriyeti ve bağımsızlığı korumada hep en önde olacaktır.

Türk milletinin yegâne temeli gençlerdir. Asla kaygıya düşmemize gerek yoktur. Gençlerimiz; en zor durumda dâhi ölümü karşısına alıp, kanı için savaşmış ve savaşacaktır. Bu bizim yıllardır bozulmayan töremizde vardır. 

Nihal Atsız şöyle sesleniyor:

Erlik günü geldiğinde,

Yiğitlere şan görünür.

Yığın yığın harcanmağa,

Nice yüz bin can görünür.

Gün oldu Malazgirt’te kan akıttık, gün oldu Çanakkale’de bir ölüp bin dirildik. Vatan namustur diyen yetmiş yaşındaki dedem. O gün genç olmuştu. Bu bayrağı gençler kanıyla kazandı, kanıyla koruyorlar. 

Gençler, Türk milletinin namlusundaki son kurşundur. Bu kurşunu kimseler bitiremeyecektir. 

"Gençler,

Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız.’’

Gök mavisi gözlerinde huzuru bulduğum Atam, böyle söylüyorken, biz bu mirası nasıl çiğneyebiliriz ilimde, irfanda? Vakti geldiğinde er meydanında sana olan borcumuzu ödeyeceğiz veya ödemeye çalışacağız. Tarihin büyük dehası Ulu Önder; milli ve manevi değerlerine bağlı, dürüst, vicdanlı, mert, korkusuz ve ileri görüşlü büyük bir Türk milliyetçisiydi. Biz gençlerden tek istediği de bu doğrultuda gitmemizdi. 

Bir gün Atam senin fikirlerini öldürmeye çalışanlar olacaktır. Seni yıprandırmak isteyenler vardır ve fazlasıyla olacaktır. En ufak bir bilgisi olmadan sana hakaret edeceklerdir. Senin bıraktığın gençlik olduğu sürece, senin fikirlerin yaşayacaktır. Sana kimse hakaret etmeye cesaret bulamayacaktır.

Geleceğimizin temelini seninle atmıştık, yıllardır yıkılmayan bu temel, senin gençlerin olduğu sürece yıkılmayacaktır. Gün olurda bu dünyanın güneşi bizi aydınlatmaz olursa, senin fikirlerinin ışığı bize yol gösterecektir.

A. T. G.

 

 

 

SON EKLENENLER

Üye Girişi