Kullanıcı Oyu: 4 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin değil
 

TAKSİ ŞOFÖRÜ 

Bir taksi müşterisini almış götürüyormuş. Müşteri bir ara, soru sormak için arkadan eğilmiş ve şoförün omzuna dokunmuş. Taksi şoförü birden "haayyş" diye öyle bir çığlık atmış ki, taksinin kontrolünü kaybetmiş. Araç o anda bir otobüsü sıyırıp kaldırıma çıkmış ve bir dükkânın vitrininden içeri gir­mek üzereyken durmuş. Müthiş bir korku yaşayan şoför ve müşterisi bir süre sustuktan sonra şoför sessizliği bozmuş ve:

"Lütfen kardeşim, bunu bir daha asla yapma. Beni çok korkuttun" demiş. Zaten ölümden dönmenin şaşkınlığını yaşayan yolcu, olana bitene pek anlam verememiş ve şoföre biraz da sitemle demiş:

"Ufak bir dokunuşun seni bu kadar korkutacağını nasıl bilebilirdim ki? Kusura bakma."

Şoför, bu arada biraz sakinleşmiş olarak müşterisine: "Doğru söylüyorsun, asıl sen kusura bakma, kabahat senin değil" demiş, "Bugün taksi şoförü olarak ilk çalışma günüm. Yirmi beş yıldır bir cenaze ara­basını sürüyordum... Yeni emekli oldum!.."

• • •
Kıssadan hisse:

Herkesin kendi yaşadıkları ve kendine özel bir hayatı vardır. Bizim için basit ve normal bir şey, başkasının hayatını olumlu ya da olumsuz etkileye­cek, belki de alt üst edecek bir şey olabilir. Öyleyse dünya ve âhiret selameti için, Efendimizin tavsiyesi olan "kimseye zarar vermeden yaşamak" ölçüsüy­le hareket etmek en iyisi olacaktır.

Zafer dergisi, sayı:434

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

KÖSEDAĞI MASALI

EVLİYALAR ÖLMEZ İMİŞ... EMANETE SADAKAT

KALP BAKIŞI

DUANIN GÜZELLİĞİ

BİR SAATLİK DOST

SON EKLENENLER

Üye Girişi