Kullanıcı Oyu: 0 / 5

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

EN İYİ HEDİYE KİTAPTIR-DOĞAN HIZLAN

Yılbaşı armağanlarına harcanan paraları okuyunca, dolup taşan alışveriş merkezlerini görünce, aklıma düşen soruyu birçok okurum tahmin etmiştir.

Paraların kaçta kaçı kitaba ve müziğe verilmiştir? Oran, sevindirici midir, utandırıcı mı?
Televizyonda izledim. Bir modacı, Noel ağacını kitaplarla süslemiş, her dalında bir kitap var, yani bir dünya. Modacının söyledikleri de hoşuma gitti. Modanın sadece dış görünüşü değil, insanın beynini de güzelleştirmekle yükümlü olduğu iddiasındaydı.

Belirli günlere pek düşkün değilimdir, sevmem de. Herkesin birden bir alışveriş histerisine tutulduğu günlerde, benim armağan alma ve verme duygum körelir.

Özel bir işlemi genele çevirmişim gibi bir duyguya kapılırım.

Her yıl, kişilerin ve kurumların armağan kitaplarını yazarım, başka kurumlar da yılbaşı armağanı konusunda kitaba özensinler diye.

Bu yılın en çok okunan kitapları, en çok dinlenen müzikleri hangileriydi? Çoğunluğun beğendiği sizin tercihiniz olmayabilir ama buna da bir bireysellik kompleksi ile yaklaşmayın. Ortak zevk paydaları, daima kalitesizliğin göstergesi değildir. Sevdiğiniz türü söyleyin, kitapçınız size önersin, armağan edeceğiniz kişiyi yakından tanıdığınıza göre, isabet oranı yüksek.

Kitap, alçakgönüllü ve onurlu bir armağandır. Gösterişten kaçınır. Teşhirciliğin zerresi yoktur.
Ben bir okur olarak, en çok satan kitapları, en çok dinlenen müzikleri merak ederim, çoğu zaman da zevksizlik suçlamaları için delil toplarım bunlar sayesinde.

Ödül alan kitaplar, bir yılın en iyi kitapları olmayabilir ama o alana emek vermiş bir jürinin değerlendirmesi de pek yabana atılacak husus değildir. Her şeye rağmen ben bir okurun ödül alan kitapları okumasından yanayım, en yakın kitapçınız bu konuda sizi aydınlatabilir.
Armağan seçmek için çok katlı alışveriş merkezlerinde ömür tüketmeyin. Kitapçılar sizi bekliyor.

simge dergisi

SON EKLENENLER

Üye Girişi