Kullanıcı Oyu: 4 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin değil
 

İPEK ONGUN KİMDİR?

Doğum Yeri: Ankara

Doğum Yılı: 7 Ocak 1942

1961 yılında Amerikan Kız Koleji Edebiyat Bölümü'nden mezun oldu. Yazı yaşamına lise yıllarında "Doğan Kardeş Dergisi’ne çeviriler yaparak başladı. 1980 yılında ilk çocuk romanı "Mektup Arkadaşları" yayınlandı.

"Yaş On Yedi" gençlik için yazdığı ilk romandır. Bundan sonra kalemini hep gençler için romanlar ve yine gençler için kişisel gelişim ve yaşama kültürü alanındaki çalışmalarında kullandı.

1991 yılında TÜYAP'ta "Altın Kitap Ödülü"nü aldı. Gençler için yaptığı çalışmalar nedeniyle kendisine Toros, Akdeniz ve Tarabya Botary Kulüpleri tarafından 1995-1996, 2003-2004 ve 2006 yıllarının "Meslek Hizmeti" ödülleri verildi.

 

1998 yılında Oriflame Firması'nın iki yüz elli bin kişilik halk Jürisine yaptırdığı anket sonucu "Yılın En Başarılı Kadın Yazarı" seçildi. 2010 yılı "Türk Kütüphaneciler Derneği’nin araştırması sonucundaysa, kütüphanelerde kitapları en çok okunan yazar ilan edildi.

Ongun'un çıkış noktası, gence hizmet... Önce kitabı ve okumayı sevdirmek, sonra da gençlik döneminin karmaşık sorunlarını, yine gençlerle el ele vererek aşmaya çalışmak.

Evli ve İki genç kadın annesi olan İpek Ongun, yazı yaşamını çok sevdiği Mersin'de sürdürmektedir.

 

İPEK ONGUN KİMDİR?


İpek Ongun, 1942 yılında Mersin'de doğdu. 1961 yılında Amerikan Kız Koleji Edebiyat Bölümü’nden mezun oldu. Yazı yaşamına lise yıllarında Doğan Kardeş dergisine çeviriler yaparak başladı. 1980 yılında ilk çocuk romanı Mektup Arkadaşları yayınlandı. Yaş On Yedi gençlik için yazdığı ilk romandır. Bundan sonra kalemini hep gençler için romanlar ve yine gençler için kişisel gelişim ve yaşam kültürü alanındaki çalışmalarında kullandı. 1991 yılında Tüyap’ta “Altın Kitap Ödülü“ nü aldı. Gençler için yaptığı çalışmalar nedeniyle kendisine Toros, Akdeniz ve Tarabya Rotary Kulüpleri tarafından 1995-1996, 2003- 2004 ve 2006 yıllarının “Meslek Hizmeti” ödülleri verildi. 1998 yılında Oriflame firmasının 250.000 kişilik halk jürisine yaptırdığı anket sonucunda “Yılın En Başarılı Kadın Yazarı” seçildi.

2009 yılında, İçel Soroptimist Kulübü tarafından kendisine "Başarılı Kadın Ödülü" verildi. 2010 yılı Türk Kütüphaneciler Derneği’nin araştırması sonucundaysa, kütüphanelerde kitapları en çok okunan yazar ilan edildi. 2012 yılında “Uluslararası Çukurova Sanat Ödülü”nü aldı.

İpek Ongun’un çıkış noktası gence hizmet, önce kitabı ve okumayı sevdirmek, sonra da gençlik döneminin karmaşık sorunlarını, yine gençlerle el ele vererek aşmaya çalışmak. Evli ve iki kızı olan İpek Ongun çok sevdiği Mersin’de yaşamaktadır. İpek Ongun, son kitabı ''Yoksa Hayat Gençken Daha mı Zor'' kitabını 2013 yılında çıkardı.

Eserleri - Kitapları

Yoksa Hayat Gençken Daha mı Zor?
Bir Genç Kızın Gizli Defteri
Arkadaşlar Arasında
Kendi Ayakları Üstünde
Adım Adım Hayata
İşte Hayat
Şimdi Düğün Zamanı
Hayat Devam Ediyor
Günler Akıp Giderken
Ya Sen Olmasaydın
Taşlar Yerine Otururken
Afacanlar Çetesi
Mektup Arkadaşları
Kamp Arkadaşları
Yaş On Yedi
Yarım Elma Gönül Alma
Sabah Pırıltıları Bir Pırıltıdır
Yaşamak
Bu Hayat Sizin
Lütfen Beni Anla
Duyarlı Davranışlar
Mayanın Günlüğü- Haydi Tanışalım
Mayanın Günlüğü- İşte Benim Ailem
Mayanın Günlüğü- Güzel Bir Gün
Mayanın Günlüğü- Haydi Oyuna

http://www.biyografistan.com

SON EKLENENLER

Üye Girişi