Kullanıcı Oyu: 0 / 5

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

BESTAMİ YAZGAN HAYATI ve ESERLERİ

1957 yılında Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Toprakkale’de, orta ve lise öğrenimini Osmaniye İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1978 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden mezun oldu. Osmaniye’de on yedi yıl yayınlanan Güneysu Kültür Sanat ve Edebiyat dergisinin genel yayın yönetmenliğini yaptı.

Şiir, masal ve hikâye türlerinde seksen beş eseri bulunan yazar; 1994 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Çocuk Edebiyatı dalında “Yılın Yazarı”, 1997 yılında Türkiye Çocuk Dergisi tarafından “Yılın Öğretmeni”, 2003 yılında Çocuk Edebiyatçıları ve Yayıncıları Birliği tarafından “Yılın Şairi”, 2011 yılında İLESAM tarafından Çocuk Edebiyatı dalında “Yılın Yazarı” seçildi. 2012 yılında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Yazarlar Okullarda” projesinde Esenler ilçe yazarı olarak görevlendirildi. 2013 yılında Kars Kafkas Üniversitesi, 2017 yılında 19 Mayıs Üniversitesi tarafından eserleriyle ilgili yüksek lisans tezleri hazırlandı. 2013 yılında Edebiyat ve Sanat Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından Çocuk Edebiyatı dalında “Yılın Yazarı” seçildi.  2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Yayın Danışma Kurulu üyeliğine seçildi. 2015 yılından itibaren öğrenciler arasında “Bestami Yazgan Şiir Yarışması” düzenlenmeye başlandı. 2017 yılında Kosova/Prizren’de yayımlanan Türkçem Dergisi tarafından “Yılın Yazarı” seçildi.2017 yılında “Çizgi Ötesi Öğretmenler” projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belgeseli çekildi. Şiir dalında yurt içi ve yurt dışında birçok ödül alan Bestami Yazgan’ın eserlerinden bazıları bestelendi, bazıları da ders kitaplarına girdi. ESKADER, İLESAM, MESAM ve Türkiye Yazarlar Birliği üyesidir.

Bestami Yazgan, medenî denilen; ama gerçekte madenî özellikler taşıyan çağımızda, gönül ve ömür toprağımızı saf şiir sularıyla sulayan, kuşluk vakitlerinin kuşlu saatlerinde yazdığı şiirlerle gönül güvercinlerimizi besleyen, bulanık ve bunalmış düşüncelerimizi demleyen bir gönül insanıdır. Evli olan şair dört çocuk babasıdır.

ESERLERİ:

1.Yıldızlara Astık Yüreğimizi: Şiir
2. Masal Denizi: Masal
3. Uçtu Uçtu Şiir Uçtu: Çocuk Şiiri
4. Güneşle Ay Duymasın: Çocuk Şiiri
5. İlk Öğrendiklerimiz: İslam'ın Beş Şartı: Çocuk Şiiri
6. Alfabenin Öyküsü: Tekerlemeler
7. Şiirlerle Nasrettin Hoca:
8. Sıcak Ekmek Kokusu: Hikâye
9. Hazinenin Şifresi: Hikâye
10. Bir Şiirsin Öğretmenim: Öğretmen ve Öğrenci Şiirleri
11. 34 adet masal kitabı:
12. Çocuk Şiirleri:
13. Masal Salıncağı: Masal
14. Anne Sen Melek misin? : Çocuk Şiiri
15. Çıtı Pıtı Kutu Kutu Şiirler: Çocuk Şiiri
16. Şimdi Sevda Yürüsün: Şiir
17. Sevgi Çiçeği: Çocuklara Mektuplar
18. Ceren ve Arkadaşları: Masalsı Hikâyeler
19. Doğum Günün Kutlu Olsun: Masalsı Hikâyeler
20. Gözlük Takan Yıldızlar: Masal
21. Paten Giyen Kaplumbağa: Masal
22. Günaydın Çiçekleri: Yaşanmış Hikâyeler
23. Yağmur Kuşları: Masal
24. Gökkuşağı Sevinci: MEB Tavsiyeli Çocuk Şiiri
25. Kutu Kutu Pense: Çocuk Şiiri
26. Uçarım Dualarla Gökyüzüne: Çocuklar İçin Dua
27. Kirazlı Şemsiye: Hikaye

http://bestamiyazgan.com.tr/index.php/sairimizinhayati

 

İLGİLİ İÇERİK

CUMHURİYET DÖNEMİ ŞİİRLERİ

BESTAMİ YAZGAN ŞİİRLERİ

 

 

SON EKLENENLER

Üye Girişi