Kullanıcı Oyu: 0 / 5

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

YUSUF HAYALOĞLU HAYATI ve ESERLERİ



"Bir gün, bu mahzun sevdadan geriye
Kalırsa, sadece o hüzün kalır..
Sen de anladın ki yapa-yalnızız...
Buluşmamız yasak,
Görüşmemiz uzak...
Devrilmiş kadehler gibi, dönüyor başımız,
Neylersin.."

1953 yılında Tunceli, Ovacık'ta doğan Yusuf Hayaloğlu eğitim hayatına Tunceli’de başladı. Ardından parasız yatılı sınavında Türkiye ikincisi olarak Haydarpaşa Lisesi'nde yatılı okumaya hak kazandı. Bir kısmı Elâzığ’da geçen lise eğitiminden sonra İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde resim eğitimine başladı. Bir yandan da Cağaloğlu matbaalarına grafik işleri ve bijuteri atölyelerine takı ve aksesuar modelleri yapıyordu.

1972 yılında üniversite eğitimine ara vererek evlendi. Askerliğini Bornova, Burdur ve Konya 2. Ordu Karargahı'nda ressam olarak yaptıktan sonra bir süre Elazığ’da ulusal bir gazetede muhabirlik yaptı. Sonra İstanbul’a döndü ve Yılmaz Güney ile tanışarak Güney Filmcilik'te çalışmaya başladı. Üç yıl boyunca burada senaryo, öykü, roman, afiş, poster ve kartpostal hazırlanmasında görev aldı.

12 Eylül sürecinde tutuklanan şair serbest kaldıktan sonra Cağaloğlu'nda açtığı atölyesinde matbaa ve yayınevlerine resim-grafik işleri yapmaya devam etti.

Yayınladığı şiir kitapları ve şiir albümlerinin yanısıra çeşitli radyo ve televizyonlarda yaptığı programlar, yurt içinde ve dışında verdiği konser ve dinletilerle şiirlerini halka ulaştırdı, ödüller aldı.

Yakalandığı amansız hastalık nedeniyle 3 Mart 2009 tarihinde tedavi gördüğü Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde yaşama veda eden şair Küçükarmutlu Cemevi'nde ve Yeniköy Merkez Camii'nde düzenlenen iki törenin ardından Yeniköy Mezarlığı'na defnedildi.

BAZI ESERLERİ:

Şiir:
Gözleri İntihar Mavi (2002)
Dur... Ağlama Gözlerim (2010)

Şiir albümü:
Ah Ulan Rıza
Bir Acayip Adam

İLGİLİ İÇERİK

YUSUF HAYALOĞLU ŞİİRLERİ

ŞİİRLER

SON EKLENENLER

Üye Girişi