Kullanıcı Oyu: 0 / 5

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

“Hayatımda kitap gibi, cübbenin yenine sığabilen bir bağ, kurakta taşınabilen bir bahçe, ölülerle konuşan ve dirileri konuşturan bir şahıs görmedim. Ancak seninle birlikte yatıp kalkan ve sadece senin hoşlandığın şeyleri konuşan, sır sahibinden daha fazla sır saklayan, emanet sahibinden daha fazla emaneti muhafaza eden uysal bir dost başkaca var mıdır? Onun kadar iyiliksever bir komşu, insaflı bir dost, itaatli bir arkadaş, mütevazı bir haldaş, bıktırıp usandırmayan, kötülük yapmaya imkân vermeyen, kavgadan uzak tutan ve alıkoyan birisini tanımıyorum.”

Muhyiddün İbn’ül Arabî

İnsanlığın başlangıcı da insanın başlangıcı da kitapla oldu. Kitaplar hayatımızın, doğumdan ölüme her sahifesine nakış nakış işlendi. En güzel hikâyeyi onlarda okuduk, en güzel masalı onlar anlattı, en çok onların fıkralarına güldük, en çok onların mısralarında ağladık. Bir istiridyenin incisini içinde saklaması gibi yüreklerinde binlerce hakikati barındırdılar kitaplar.

Onların büyülü dünyalarına bir defacık da olsa girebilenler, onların kapılarını çalıp gülşenlerinde gezmek isteyenler, hayata yeni bir pencere açıp, onu bambaşka bir gözle izleyeceklerdir. Kitaplar, ne vakit canımız sıkılsa oturup yanı başına hasbıhal edebileceğimiz muhabbet kuşlarımız olacaktır o zaman. Bazen kendimizi onun kanatlarına bırakıp çağlar,  mekânlar ötesinde gezebileceğimiz Zümrüd’ü Anka’mız; bazense Hz. Süleyman’ın ordusunda hakikati arayan Hüdhüd kuşumuz olacaktır kitaplarımız.

Muzip bir çocuk davranışıyla araladığımız bu kapının ebedi müptelası olacağız bir zaman sonra. Ve kitapların hayatımızda ne kadar önemli, nasıl bir vazgeçilmez olduğunu anlayacağız işte o zaman.

N.G.

SON EKLENENLER

Üye Girişi