Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

Bu Konuyu Facebook Profilinde Paylaş

Cep harçlığını az alan çocuklar hem paranın değerini biliyor hem de daha başarılı oluyor

Londra Üniversitesi Eğitim Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırma çocuğa verilen cep harçlığı miktarının hem okulda hem de yetişkinlikteki başarısını etkilediğini ortaya koydu. 8 yıl süren, 2500 çocuk ve yetişkin insanın katıldığı araştırmayı yürüten Dr. Chrisian Dustmann, eskilerin "Para ile ne güzellik ne de başarı olur" sözünün doğruluğunu kanıtladı.

AZ PARA TUTUMLU YAPIYOR

Söz konusu araştırmaya göre refah içinde büyüyen ve cep harçlığına boğulan çocuk hem okulda hem de iş hayatında başarılı olamıyor. Dar gelirli ailelerin çocukları ise paranın değerini daha iyi bildiklerinden ileride daha başarılı oluyor.

Ailesinden az cep harçlığı alan çocuk paranın değerini bilen, tutumlu, kanaatkâr, yardımsever, çalışkan bir öğrenci olarak yetişiyor. Bu çocuk başarısını yetişkinlikte de devam ettiriyor. Günümüzde başarılı ve sevilen yöneticilerinin birçoğu çocuklukta az cep harçlığı ile yetişen çocuklar grubunda bulunuyor. Zira çocuklarına az cep harçlığı vererek onları çalışmaya yönlendiren eğitimli ailelerin çocukları da ileride başarılı oluyor. Bol cep harçlığı ise çocuğu savruk, tembel ve isyankâr yapıyor. Bu gruptaki çocuklar yetişkinlikte de işçileri tarafından sevilmeyen patron veya gezip tozmayı seven playboy oluyor.

Bu araştırmadaki bulguları Londra Üniversitesi'ne bağlı Birckbeck college Sosyal Psikoloji Enstitüsü ve İtalya'daki UNICEF Innocenti Araştırma Merkezi'nin çalışmaları da destekliyor.

 

SON EKLENENLER

Üye Girişi