Kullanıcı Oyu: 0 / 5

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Kariyerinin zirvesinde bir insan düşünün. Türkiye'nin köklü üniversitelerinin birinde eğitim almış, Almanya'da Heilderberg Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler mastın yap­mış ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlı­ğında önemli bir mevkiye yükselmiş olsun. Aklınızdan 'gerçekleştirmesi zor iş' diye geçirdiğinizi duyar gibiyiz. Haberimizin kahramanı bedensel en­gelli 44 yaşındaki Ahmet Gönülden, kimine göre imkânsız görünen bu ba­sanlara imza attı. Azmin zaferini bir kez daha gözler önüne seren Gönül­den, başarının doruğundayken dünya nimetlerini elinin tersi ile iterek, oto­garda simit satmaya başladı. Ahmet Bey, bu karan, eşyanın esiri olmamak için verdiğini söylüyor. 'Paranın mut­luluk getirmediğini yaşayarak öğren­dim' diyen Gönülden, insanın sevdiği işi yapması gerektiği görüşünde. Kari­yer sahibi bir insanın kendi kabuğuna çekilmesindeki nedeni merak ediyor musunuz? İşte size cevabı...

Ahmet Gönülden'in hayat yolculu­ğu henüz iki yaşındayken geçirdiği ço­cuk felci hastalığı ile çileli bir mücade­leye dönüşmüş. 3 yaşından 17 yaşına kadar babaannesinin himayesinde ha­yata tutunan Ahmet Bey, fiziki engel­lerine rağmen ilk ve ortaöğrenimini ta­mamlayıp Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'ne girmeyi başarmış. Fakülteyi iyi bir dereceyle bitirdikten sonra Almanya Heilderberg Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler alanında mastır yapmış. 7 değişik ülkede çalışan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlı­ğında görev alan fahri elçi, Hollanda, Danimarka, Almanya, Endonezya gibi ülkelerde ataşe memurluğu ve Yaban­cılar Dairesi'nde hizmet vermiş. Yurt­dışında yürüttüğü çalışmalarını 1995 yılında noktalayarak Türkiye'ye dönen Gönülden, 5 yıl sonra bu kez hayata si­mitçilik yaparak devam etme karan al­mış. Fahri elçi, 2002 yıkıdan bu yana Isparta Otogarı'nda simitçilik yapıyor. Gönülden, bu karan almasında Yunus Emre ve Mevlana'nın hayata bakışının büyük rolü olduğunu söylüyor. "Mevlana'daki hümanizm düşüncesi insanı maddeden çıkarıp mana dünyasına sürüklüyor." diyerek bir arayış içeri­sine girdiğini anlatan Ahmet Bey, çoğu insanın eşyanın esiri olduğunu, bunun da kendini çok üzdüğünü, maddenin esiri olmamak için böyle bir yol seçtiğini dile getiriyor. 'Simitçilik bir malzeme.' diyen Gönül­den, çalıştığı süre içerisinde çok renkli insanlarla diyalog kurduğunu belirti­yor. Simitçiliğin yanında Sosyal Hiz­met Derneği'nin de üyesi olan Gönül­den, burada kendisi gibi engelli olan vatandaşlara desteği tek veriyor ve ha­yata dört elle satılmalarını sağlıyor.

Gönülden'in en büyük gurur kay­nağı ise Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşayan ve Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Masası'nda çalışan kızı. Gönülden, kendisi gibi siyasal bilimler fakültesi mezunu kızıyla internet aracılığı ile görüştüğünü söylüyor. Yaşama sımsıkı sarılan ve ayaklı bir kütüpha­neyi andıran Gönül­den, kendisi gibi fizik­sel, engel bulunan in­sanlara çağrıda bulunu­yor. Hiçbir engellinin içinde bulunduğu ko­şullardan dolayı umutsuzluğa kapılmamasını isteyen Gönülden, üzerin­de durulması gereken ko­nunun bundan ziyade nasıl yaşanabileceğinin öğrenil­mesi olduğunu vurguluyor. Tüm engellilere "Aşağıya ba­kın." diyen Gönülden mutlu­luğu kazanmanın bu şekilde mümkün olacağı görüşünde.

Simitçiliğin yanında Sosyal Hizemeği'nin de üyesi olan Gönül burada kendisi gibi engelli olan aşlara desteği tek veriyor ve hayata elle sarılmalarını sağlıyor. Gönülde’nin en büyük gurur kaynağı ise Amerika Birleşik Devletleri’nde(ABD) yaşayan ve Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Masası’nda çalışan kızı. Gönülden, kendisi gibi siyasal bilimler fakültesi mezunu kızıyla internet aracılığı ile görüştüğünü söylüyor, hayata sımsıkı sarılan ayaklı bir kütüphaneyi andıran Gönülden kendisi gibi fiziksel engel bulunan insanlara çağrıda bulunuyor Hiçbir engellinin içinde bulunduğu ko­şuldan dolayı umut­suzluğa kapılmamasını isteyen Gönülden, üzerinde durulması gereken konunun bundan ziyade nasıl yaşanabileceğinin öğrenilmesi olduğunu vurguluyor, engellilere "Aşağıya bakın” diyen Gönülden mutluğu kazanmanın bu şekilde olacağı görüşünde.

 

Zaman, İlkay Göçmen-Isparta

SON EKLENENLER

Üye Girişi