Kullanıcı Oyu: 0 / 5

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

SesleKitap, Mehmet Atay'ın sanat yönetmenliğinde yayın hayatına başladı.

mehmet_atayToplum olarak az okuduğumuz bir gerçek. Bu gerçeğin bahanesi de vaktimizin olmaması. Çağ 'yoğunluk çağı' ne de olsa. "Okumak istiyorum ama okuyamıyorum" diyenler artık bir gerekçe bulamayacak

Çünkü SesleKitap, size okuma değil dinleme fırsatı sunuyor. Bir yandan direksiyon başındayken bir yandan kitap okuyabileceksiniz, pardon dinleyeceksiniz.

Çok okuyan bir toplum olduğumuzu iddia edemeyiz. Hem okumayız hem de farkındayızdır okumadığımızın. Bahaneler üretiriz. Vaktimizin olmadığından, günün çok yoğun geçtiğinden söz ederiz hep. Böyle gerekçelerle kitap okumayı ihmal edenlere bir haberimiz var: Okumaya vaktim yok diyenlerin mazeretini ortadan kaldıran SesleKitap projesi başlatıldı. Araba kullanırken, spor yaparken, seyahat ederken, ütü ya da yemek yaparken artık kitap okuyabilirsiniz, daha doğrusu dinleyebilirsiniz. Yurtdışında çok yaygın olarak kullanılan kitap okuma şekli olan 'audio book' yani sesli kitap artık Türkiye'de. Dinlemek isteyenler için Türkiye'deki ilk ve tek profesyonel sürekli yayıncı SesleKitap, tiyatro sanatçısı Mehmet Atay'ın yorumu ve sanat yönetmenliğinde Ankara'da yayın hayatına başladı. SesleKitap, kısa zamanda yeni bir okuma alışkanlığını, yani kitap dinleme alışkanlığını kazandırmayı amaçlıyor. SesleKitap'ların tümü, profesyonel sanatçılar tarafından seslendiriliyor.

SesleKitap nedir?

Herhangi bir metnin, aslından hiçbir değişiklik yapılmadan bir yorumcu ya da okuyucu tarafından profesyonel stüdyo ortamında seslendirilerek kaydedilmesi. Seslendirilen kitaplar gerek duyulduğu takdirde takibini kolaylaştırmak amacıyla müzik ve efekt gibi unsurlarla da desteklenerek CD, MP3 çalar ya da internet gibi teknolojik araçlarla okuyucuya sunuluyor. Büyük şehirlerde işe ya da okula giderken yollarda harcanan zamanı SesleKitap okuyarak değerlendirebilirsiniz. Bir saatlik yolculuk bir kitabın ortalama 40 sayfası demek. Yani 10 günde 400 sayfalık bir kitabı direksiyon başında dinleyerek bitirebilirsiniz. Şayet toplu taşıma araçlarıyla seyahat ediyorsanız, sıkışık düzende kitap okuma fırsatınız yoksa kitap okumayı dinleyerek gerçekleştirebilirsiniz. Ev işlerinden zaman bulup kitap okuyamayan ev hanımları da elleri işle meşgul olurken dinleme sistemi mutfakta ya da ütü masasının başında onları kitapla buluşturacak.

İnternet üzerinden kitap indirebilirsiniz

Seslekitap.com adresine üye olarak SesleKitap satın alma şansınız var. İndirdiğiniz kitapları CD, MP3 çalar, iPod, mobil telefon gibi medyalara aktarıp dinleyebilirsiniz. Ayrıca site, Türkçe dilindeki içeriği ile dünyanın her yerinden anında kitap alabilme fırsatı sunuyor.

Şu anda ülkemizde yapılan sesli kitap kayıtları, Milli Kütüphane bünyesindeki Konuşan Kitaplık, Altı Nokta Derneği, Beyazıt Halk Kütüphanesi ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Merkezi'nde bulunuyor. Bunların tamamına yakını amatör ve gönüllüler tarafından seslendiriliyor. Bu kitaplara sadece görme engelli vatandaşlar ulaşabiliyor. Görme engeli olmayan kişilerin kitaplara ulaşma şansı yok.

Yeni çıkacak SesleKitaplar

Şiir Dizisi-Yunus Emre-Sin

Şiir Dizisi-Karacaoğlan Seçme Şiirler

Şiir Dizisi-Ahmet Haşim Seçme Şiirler

Klasik Rus Edebiyatı-İvan İlyiç'in Ölümü-Lev Tolstoy

Eğitici Masallar-Gökten Elmalar Düştü-Yazar: Nesime

FATMA TURAN

16 EKİM 2010

SON EKLENENLER

Üye Girişi