Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

BİR CİNAYET ROMANI ÖZETİ - PINAR KÜR

Türü: roman

Yazarı: Pınar Kür

Kişileri: Akın Erkan, Yıldız Gerçel (katil), Levent Caner (maktul), Yeşim Erses (cinayete neden olacak kadın), Yasemin (yazara yardımcı olacak bir gözlemci), Emin Köklü (cinayeti çözecek dedektif)

ÖZET
Bir Cinayet Romanı, postmodern bir polisiye romandır. Roman, içindeki karakterlerden Akın Erkan'ın tasarladığı Ölümün Vazgeçilmez Çekiciliği adlı bir dedektif romanının yazılışını konu edinir. Akın, eskiden tanıdığı ama yıllarca görmediği bazı insanlarla temasa geçer ve onlara yazacağı yeni romanında kendisine yardımcı olmalarını ve romanın karakterleri arasında yer almalarını rica eder. Her biri günlük tutarak yazdıklarını Akın'a yollayacak ve Akın da bunları olduğu gibi ya da bazı değişiklikler yaparak romanına koyacaktır. Gerçi düşünülen bu iç roman tamamlanmıyor. Bir Cinayet Romanı, bu kişilerin o günlerde neler yaptıklarını, neler düşündüklerini, duygularını ve yazar Akın ile olan ilişkilerini aktaran günlük biçimindeki yazılardan oluşuyor. Yani Bir Cinayet Romanı'nda iç roman karakterlerinden başkasının yazdığı bir şey yok.
Yazarın kişiliğini de olayların gelişimini de yine onların yazdıklarından öğreniyoruz. Akın'ın roman planına göre Levent, aslında hiç hoşlanmadığı Yıldız’ı baştan çıkaracak, ilk kez bir aşk serüveni yaşayan Yıldız da Levent'e âşık olacaktır. Ama Levent onu terk ederek sekreteri Yeşim ile ilişki kurunca Yıldız, kıskançlık ve öfke ile Levent'i öldürecektir. Emin Köklü de cinayeti çözerek katilin Yıldız olduğunu açıklayacaktır.

SON EKLENENLER

Üye Girişi