Kullanıcı Oyu: 0 / 5

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

DOSTLUK SINAVI

Bir zamanlar, bir şehzade ile vezirin oğlu ormanda avlanıyordu. Günün sonuna doğru, ikisi de hem acıkmış,hem yorulmuştu.Sonunda, bir ağacın serin gölgesinde oturup dinlenmeye karar verdiler.

Çok geçmeden şehzade uykuya daldı; vezirin oğlu ise uyanık kalıp bekçilik yapmaya tercih etti. Biraz sonra, bir yılan kıvrıla kıvrıla şehzadeye doğru yaklaşmaya başladı. Öfkeyle tıslıyor ve onu sokmaya hazırlanıyordu. Ama, vezirin oğlu daha önce davranıp kılıcını çekip yılana indirmek için havaya kaldırdı.

Tam bu sırada yılan dile geldi ve şöyle dedi:

“Ey insanoğlu!Bu şehzade benim aileme zarar vermişti. Onun boynundan kan eminceye kadar rahat edemem. Arkadaşının hayatını kurtarmak isteyen vezirin oğlu, akıllı bir gençti.Yılana sordu:

“Sana onun kanından içmen için biraz versem,bu öfkeni dindirir mi?”

 Yılanın kendisinden çabuk davranıp şehzadeyi sokup öldüreceğini bildiği için bu teklifi yapmıştı. Şu anda her şeyden önemli olan şey, şehzadenin hayatının kurtulmasıydı.

Yılan bu teklifi kabul etti. Hayvan şehzadenin canının değil kanının peşindeydi. Vezirin oğlu kuru dallardan bir kap yaptı.Sonra da, şehzadenin gölgesinde uyuduğu ağaca tırmandı ve keskin bıçağıyla arkadaşının boynuna küçük bir kesik açtı. Bıçağın keskin yüzünün tenine değmesiyle şehzadenin uykusundan uyanması bir oldu. Ama bıçağı tutan kişinin arkadaşı olduğunu görünce gözlerini tekrar yumdu.

Birkaç saat sonra, şehzade uyandı ve yola devam etmek için hazırlıklara başladı.Vezirin oğluna hiçbir şey olmamış gibi yolda mutlu yürümeye başladı.

Aradan iki tam gün geçmiş, bu zaman zarfında birlikte ormanda avlanmaya davet etmişlerdi. Ama şehzade bu olayla ilgili tek kelime bile etmemişti.

Vezirin oğlu, bu suskunluk karşısında giderek sabırsızlanmaya başlamıştı.Sonunda dayanamayıp:   "Arkadaşım,efendim! Ağaca tırmanıp senin boyunun kestiğimi, kanını akıttığımı,

Sonra yaranı tekrar sardığımı biliyorsun bunları yaparken gördün beni. Neden beni hâla sorguya çekmiş değilsin? Neden bir açıklama istemiyorsun?"

"Sen benim arkadaşımsın "diye cevap verdi şehzade. "Her ne yaptıysan, benim iyiliğim için yaptığına inanıyorum. Senden açıklama istiyor oluşumun nedeni bu, "Sonra sözlerine şöyle devam etti:

      "Bir başka kişi buna kalkışsaydı belki şüphelenebilirdim, beni öldürmek mi ya da soymak mı istiyor diye ama sen benim çok samimi arkadaşımsın ve sana  sonsuz güvenim var senin gibi arkadaşın bana zarar vermeyeceğine inanıyorum.

 

SON EKLENENLER

Üye Girişi