Kullanıcı Oyu: 1 / 5

Yıldız etkinYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

AŞIK FEYMANİaşık feymani ile ilgili görsel sonucu

Gerçek adı Osman Taşkaya'dır ve 2 Mayıs 1942'de Osmaniye'nin Kadirli ilçesinin Azaplı köyünde doğmuştur. 1964'e kadar Çoban Osman adını kullandı. Altmışlı yıllardan itibaren gelişen âşıklar geleneğinde öne çıkmış ve ünlenmiştir. Özelikle Çukurovalı âşıklar arasında büyük saygınlığı bulunmaktadır. Şiir ve atışmalarda etkili olmuştur.

Bir otobiyografi kitabındaki kendi açıklaması şöyledir:

"Küçük yaşta mecazi bir aşka tutuldum. Bu aşk 15 yaşıma kadar devam etti. İlk yıllarda Çoban Osman mahlasıyla şiir yazar, türkü söylerdim. 1964'ün sonbaharında ve 1965'in ilkbahar ve yaz aylarında birkaç kez rüyamda nurani yüzlü bir zatı görmüştüm. Bana hep Feymani diye seslenmişti. Bu yüzden bu adı mahlas olarak aldım. 1972 yılında evlendim. Üçü oğlan, biri kız, dört çocuğum oldu. Halen Azaplı köyünde oturuyorum".

Aşık Feymani, 1966 yıIında başlatılan Türkiye Aşıklar Bayramı’na 1968’den itibaren katılmaya başladı. Şiir ve atışma dalında büyük başarı gösterdi. Çeşitli ödüller kazandı. Daha sonra yurt genelinde yapılan Aşıklar şölenlerine de katıldı. Şiirlerinde tasavvufi deyişlere geniş yer verir. Çukurovalı aşıklar arasında büyük saygınlığı vardır.

 

SON EKLENENLER

Üye Girişi