Kullanıcı Oyu: 0 / 5

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Sayın Kaymakam’ım, Sayın Konuklarımız;

Milletlerin en büyük silahı, sahip oldukları genç nüfustur. Milletimiz de sahip olduğu genç nüfusla dünyanın en güçlü milleti olma yolunda emin adımlarla, yürüyüşünü sürdürmektedir. Bizler de Türk gençleri olarak devletimizi ve milletimizi ileriye götürebilmek için, elimizden geleni yapıyoruz.

Türk genci, tarihin her döneminde, içinde bulunduğu zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. 1071’de Malazgirt’te Alparslan zafer için Türk gençlerine güvendi ve yanılmadı; 1453’te Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethetmek için Türk gençlerine güvendi, güveni boşa çıkmadı; 1915’te Çanakkale Savaşlarında Türk ulusu, gençliğe güvendi, ulusumuz yanılmadı. Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk, özgürlük yolunda Türk gençliğine güvendi ve onun güveni de boşa çıkmadı. Ulu Önder, biz gençlere o kadar güvendi ki, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet etti. Bizlerin de bu emaneti korumak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağımızı bilmenizi isteriz.

Milletimizin bağımsızlık mücadelesine başladığı bu büyük günün, bizlere armağan edilmesi biz gençler için büyük bir şereftir. 19 Mayıs’ın Gençlik Bayramı olarak kutlanması medeniyet yolundaki yürüyüşümüzde bizi daha çok cesaretlendirmektedir. Biliyoruz ki, attığımız her adımda, verdiğimiz her kararda bütün Türk milleti bizimle olacaktır. Biliyoruz ki, bizim adımlarımızı kontrol eden büyüklerimiz, yaptığımız yanlışları düzeltmek için bize yardım edeceklerdir.

Bizler Türk gençleri olarak, Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış.” sözünün gereği olarak, tüm insanlığa sevgiyle bakmaktayız ve bu böyle devam edecektir. Savaşların ve nefretlerin olmadığı bir dünya istiyoruz. Çünkü bizler, Mevlana’yı da, Yunus Emre’yi de, Hacı Bektaşî Veli’yi de iyi biliyoruz; onların içlerindeki insan sevgisini de biliyoruz ve onlar gibi, insanları çok seviyoruz. Ancak, vatanın bütünlüğü ve milletimizin geleceği tehlikeye girerse, vatanımızı ve milletimizi kurtarmak için düşmanımızın üstüne kâbus gibi çökeceğimizden, kutsal değerlerimiz için canımızı seve seve vereceğimizden hiç şüpheniz olmasın.

Bizler, her dönemde Ulu Önder Atatürk’ün fikirlerini takip edeceğiz ve onun belirlediği hedeflere ulaşmak için hiç durmadan çalışacağız. Bu hedefleri gerçekleştirmek için; okul sıralarında öğrencilik yapıyoruz, bilimi, tarihimizi ve sanatı öğrenmek için; öğretmenlik yapıyoruz, gelecek nesilleri yetiştirmek için. Doktor oluyoruz, mühendis oluyoruz, işçi oluyoruz ilerleyebilmek için. Ve asker oluyoruz vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı korumak için. Şehit oluyoruz ülkemizi böldürmemek için. Ülkemizi bölmeye çalışan hainler ne cahil insanlardır ki, Türk gencinin vatanının bir karış toprağını dünyalara değişmeyeceğini bilmez.

Sayın büyüklerimiz;

Atalarımızın vatan için, ulus için yaptıkları fedakârlıkların ve gösterdikleri çabaların farkındayız. Onların bu şerefli mücadelesinin gelecek nesiller için olduğunun da bilincindeyiz. Bizler de yeni nesil Türk gençliği olarak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmayı hedeflemekteyiz. Bu hedefi gerçekleştirmek için boş durmamak gerektiğini de biliyoruz. Bu hedef için her birimiz farklı bir yoldan yürüyoruz. Ancak hepimizin hedefi büyük bir Türkiye’dir. Bu yolda biz gençler olarak kendimize güveniyoruz, sizler de bizlere destek olun ve güvenin. Emin olun ki bu güveniniz hiçbir zaman boşa çıkmayacaktır.  Arz ederim.

SON EKLENENLER

Üye Girişi