Kullanıcı Oyu: 0 / 5

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

SADİ’DEN BİR HİKAYE

Adamcağızın biri geceyi ıssız bir kırda geçirmek mecburiyetinde kalmış. Fakat yırtıcı hayvanlardan korktuğu için büyük bir ağaca çıkmış. Bakmış ağacın dibinde kötürüm tilki yatıyor. Bu tilki acaba ne yer ne içer? Diye merak etmiş. Bir az sonra bakmış ki, uzaktan bir aslan geliyor. Ağzında bir ceylan var. Aslan ağacın dibine gelmiş, ceylanı parçalamış, yiyeceği kadar yemiş, çekilip gitmiş. Arkadan sürüne sürüne ceylanın yanına varmış, artıkları yiyerek karnını doyurmuş. Ağacın üstündeki adam:
Ya... Demiş, demek ki, kötürüm hayvanı bile yiyeceğini Allah ayağını gönderiyor, onu aç bırakmıyor. Öyleyse ben niye böyle çalışıp yoruluyorum. Bundan sonra bir köşeye çekilmeyip bekleyeyim... Böyle diyerek mağaraya çekilmiş. Bir gün, iki gün, üç gün beklemiş. Gelen giden yok. Açlıktan baygın düşüp uyumuş. Rüyasında kendine şöyle denildiğini işitmiş;
“ Ey budala adam, ne yaptın duruyorsun kalk. Vücudun sağlam iken bu miskinlik niye? Niçin kendini sakat tilkinin yerine koyuyorsun? Git aslan gibi olta avının artığıyla başkaları geçirsin.

SON EKLENENLER

Üye Girişi