Kullanıcı Oyu: 0 / 5

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

 DUA MAĞARADAN KURTULUŞ

Üç arkadaş yolculuğa çıkmıştı. Akşam olunca geceyi geçirmek amacıyla bir mağara girdiler. Bu sırada dağdan bir kaya yuvarlandı ve mağaranın ağzını kapattı. 

 Bu üç arkadaş her yolu denemiş,  ancak bir türlü dışarı çıkamamıştı. Bunun üzerine kendi aralarında: “ Bizi bu kayadan yalnız Allah kurtarır. Her arkadaş Allah rızası için yaptığı hayırlı bir işle Allah’a dua etsin.” Dediler. İçlerinden biri

 - Allah’ım benim yaşlı bir anne ve babam vardı. Akşam olunca önce onları,  sonra ailemi yedirir içirir,  son olarak da hayvanlarımı doyururdum. Bir gün odun toplamak için uzaklara gitmiştim. Eve döndüğüm zaman anne ve babamı uyur durumda buldum. Onlar için süt sağdım. Onlar uyumaya devam ediyorlardı. Geciktiğimden dolayı çocuklarım etrafımda dolanıyorlardı. Anne ve babamda önce aileme ve hayvanlarıma yiyecek vermeyi uygun bulmadım. Onları uyandırmaya da kıyamadım. Süt kapları elimde odluğu halde,  onların uyanmalarını bekliyordum. Nihayet şafak sökünce uyandılar. Bende yemeklerini yedirdim. Allah’ım bunu senin rızan için yaptım. Bu yaptığım iyilikten razı oldu isen yolumuzu kapayan şu kayadan bizi kurtar. Kaya bir miktar açıldı. 

 İkinci adam şöyle dedi. 

-Allah’ım amcamın bir kızı vardı. Onu herkesten çok seviyordum. Ama o bana yüz vermedi. Fakat bir gün yoksul düştü. Benden yardım istemek zorunda kaldı. Ona 120 altın verdim. Altınları ise geri istemeyip kendisine bağışladım. Allah’ım bu iyiliği senin rızan için yaptım. Bu yaptığım iyilikten dolayı razı olduysan,  yolumuzu kapayan şu kayadan bizi kurtar. Kaya biraz daha açıldı fakat onların çıkabileceği kadar açılmadı. 

Üçüncü yolcu dedi. 

- Allah’ım ben işçi çalıştırıyor ve hemen veriyordum. Fakat bir tanesi ücretini almadan gitti. Bende işçinin parasını onun adına işletip kâr ettirdim. Malları çoğaldıkça çoğaldı. O işçi yıllar sonra çıkageldi. 

- Ey Abdullah. Bana olan borcunu öde dedi. Bende:

- Gördüğün bütün şu sürü senindir. Bunları al götür dedim. Adam:

- Ey Abdullah benimle alay etme dedi. 

Ben tekrar.

“ Ben kesinlikle seninle alay etmiyorum. Hepsini al götür.”  Dedim. Adam hepsini aldı götürdü. 

Allah’ım bu yaptığım iyilikten dolayı razı olduysan,  yolumuzu kapayan şu kayadan bizi kurtar. Mağaranın kapısı tamamen açıldı ve yollarına devam etti.                                                              

 

SON EKLENENLER

Üye Girişi