Kullanıcı Oyu: 0 / 5

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

ÖĞRETMENİNİZ KİM?

GÜNLÜK hayatın problemlerini, açmazlarını yola koyabilmek için öğreticilerimizin çözüm için gittiği yollardan gideriz. Takip ettiğimiz öğreticiler de bize bir kimlik kazandırır. Buna göre bir insan ya Müslümandır, ya Hristiyan’dır, Yahudi’dir, pragmatisttir, oportünist¬tir, ateisttir, deisttir, makyavelist'tir, komünisttir vs. Bazen kimliklerin, düşüncelerin bazıları birbirinin içine geçebilir ve biz bir anda birkaç kimlik de taşıyabiliriz. Ama bu birkaç kimliğin birbiriyle taban tabana zıt olmaması, birbiriyle çelişmemesi gerekir. Yani hem adaletçi hem hırsız, hem ateist hem Müslüman olamayız.

Ömer Muhtar filminde izlemiştim. Bir çatışma sonucunda, kendi milislerinden birisinin, esir ettikleri işgalci İtalyan askerine kötü muamele ettiğini gören Ömer Muhtar’a Yakaladıklarında çok daha ağır işkenceler yapıyor” deyince Ömer Muhtar ona tarihî bir cevap veriyor: “Onlar bizim öğretmenimiz değil.”

Bu cevabın arkasındaki mesaj şudur: “Bizim hayatı öğrendiğimiz ve kendisine inandığımız rehberimiz, esir aldıklarına işkence yapamazsın, diyorsa biz işkence yapamayız. Velev ki onlar bizi yakaladıklarında çok ağır işkenceler yapıyor olsalar bile... Biz çıkarlarımıza, sinirlerimize, tepkilerimize göre davranamayız. Bizim, bize dünyayı, insanlığı, Allah'ı öğreten bir öğretmenimiz var ve onun söyledikleri ile hareket ederiz.”

ZAFER DERGİSİ, MAYIS 2013

 

SON EKLENENLER

Üye Girişi