Kullanıcı Oyu: 0 / 5

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

HENRY FORD

A.B.D de işsiz bir genç, otomotiv sanayinin öncüsü ünlü işadamı Henry Ford’dan iş istemek için bürosuna gider. Sekreterden 8 ay sonraya güçlükle randevu alabilir. Randevu günü büroya gelen genç sekretere iş görüşmesi için randevusu olduğunu söyler. 

-Sekreter der ki; Ford şu an dışarı çıkıyor. Siz de onu takip edin lütfen! Bir arabaya biner Ford. Genç de yanındadır. Yol boyu hiç konuşulmaz. Arabadan inip büyük bir mağazaya doğru yürürler. Kapıdakiler, Ford'u büyük bir saygıyla karşılarlar. Birlikte mağazayı gezdikten sonra, aynı şekilde 2, 3, 4 ve 5, büyük mağazayı daha gezerler ve ardından dönüş için tekrar otomobile binilir. Genç daha fazla dayanamaz ve sorar;

-Sayın Ford, benimle iş görüşmesi yapmayacak mısınız?

-Ya demek öyle? Pekiyi o halde!

Ford arabayı durdurup, kahramanımızın inmesini ister. Genç arabadan indikten sonra Ford oradan hızla uzaklaşır. Orası şehirden uzak tenha bir yerdir. Gencin cebinde ise hiç para yoktur. Sinirli bir şekilde söylenerek yürümeye başlar. Neden sonra kan ter içinde evine gelir. Bir taraftan da düşünür:'' Mutlaka bir ders vermek istedi. Ama ne ?'' Günlerce düşünüp gizli mesajın ne olduğunu çözmeye çalışır. Genç bir gün hızla yerinden kalkar: Ford´la ilk ziyaret ettikleri mağazaya koşar. Genci gören mağaza yetkilileri genci ayakta karşılarlar, büyük bir saygı ve iltifat gösterirler. Her sorusuna sanki karşılarında Ford varmış gibi nezaketle cevap verirler. Genç mağaza yetkililerine;

-Ürünlerinizi pazarlamak istiyorum, der.

Mağaza yetkilileri;

-Buyurun istediğiniz kadar alın -satın, parasını sonra ödeyin! Genç aynı şekilde 2, 3, 4 ve 5. mağaza yetkilileriyle anlaşır. Bundan  büyük  yardım  mı  olur   bir  insan  için? Sonra, tutun  tutabilirseniz. Kahramanımız 5  yıl  içinde ABD’nin en  iyi iş  adamlarından  biri  olur. ‘Eh  Ford’u bir  ziyaret  edeyim  de  kendisine  teşekkürlerimi  sunayım  artık!'' diye  düşünür. Gidip  Ford'un  sekterine  söyler söylemez, aldığı  cevap  enteresandır:

-Buyurun  efendim, Ford  sizi  bekliyor. Ve  Ford  şunu  söyler:

-Aynı  yerde  arabadan  indirdiğim  ne  ilk  kişisiniz, ne  de  son. İçlerinden  bir  tek  siz anladınız  ne  demek  istediğimi. O  günden  beri, hayranlıkla  takip  ediyordum  sizi!  

Kaynak bilinmiyor 

 

SON EKLENENLER

Üye Girişi