Kullanıcı Oyu: 4 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin değil
 

 


Derleyen: Mehmet Emin Şişman

YAŞLI BİR ADAM, şehir dışında ve gecenin ikisinde, arabaların ender geçtiği bir yolda kalmıştı. Hava da son derece soğuk, fırtınalı ve sisliydi.

Yaşlı adam birkaç saat yürüdü. Birden yanından çok yavaş ilerleyen bir arabanın geçtiğini gördü. Önce yorgunluktan hayal gördüğünü sandı; fakat bu gerçekti. Çok yorgun yaşlı adam, bu işkenceye bir son vermek lâzım deyip koşup kendini araba­nın ön kapısından içeri attı. Kafasını sola çevirdi fakat ne görsün; şoför koltuğun­da kimse yoktu... Yaşlı adam gözlerine inanamadı, korktu, ama bunun şokunu yaşarken ileride bir uçurum olduğunu da fark etti. Araba uçuruma doğru ilerle­mekteydi.

Ne yapacağını düşünürken, karanlık­tan uzanan bir kolun direksiyonu çevirdi­ğini gördü. Adam daha fazla dayanamadı ve dehşetle arabadan dışarı fırladı. Koşa­rak, az ileride ağaçların arasında ışığını gördüğü küçük bir kahveye sığındı. Tit­reyerek bir çay içip biraz kendine gelin­ce de kahvedekilere başından geçenleri anlattı.

Kahvedekileri de bir korku sarmışı ve kimseden çıt çıkmıyordu.

Az sonra kahvenin kapısı açıldı ve bu sefer de içeriye, yorgun ve üstleri başları perişan olmuş, iri yapılı iki adam girdi.

Kahvedekiler, bunlar da benzer şey­ler anlatacak diye heyecan ve korkuyla onlara bakıyordu. Gelenlerden birisi, kah­vedekileri şöyle bir süzdükten sonra, o yaşlı adama dikkatlice baktı ve yanındaki arkadaşına dönerek:

"Şu ortadaki adamı sen de tanıdın mı?" dedi. "Biz arabayı itmeye çalışırken içine girip oturan, sonra da kapıyı bile kapatmadan kaçan adam o değil mi?

...

Çok etkileyici, büyüleyici şeyler anla­tan çok insan vardır ki, bunların konuş­tukları hep masaldan ibarettir. Özellik­le son asırda ortaya çıkan ve kitleleri ardından sürükleyen nice kurtarıcı, bilim adamı, felsefeci sıfatlı insanların hayal­den başka bir şey vaat etmedikleri ortaya çıkıyor.

'Yalancının mumu yatsıya kadar yanar' derler ama, insanlar uyanık olsalar o kadar beklemeye de lüzum kalmaz.

Zafer Dergisi

SON EKLENENLER

Üye Girişi