Kullanıcı Oyu: 3 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Sevgili arkadaşım,

Yazmış olduğun mektup için teşekkür ederim.  Uzun bir süre geçmeden sana cevap yazmak istedim.

Mektubunda anılarını yazmak için bir defter tutmak istediğini yazmışsın. Ben de, sen bu işe başlamadan önce küçük tavsiyelerde bulunmak istedim.

İşine yarayacağını umuyorum. Öncelikle anılarını yazarke
n kendine ve başkalarına karşı samimi olmalısın; yani gerçekte olan bir olayı anlat. Olayın içine yalan-yanlış olayları karıştırma. Biliyorsun ki anılarını belgelerle kanıtlamak zorunda değilsin. Ancak bu anılarını ileride okurken doğru olan şeyleri hatırlamanda fayda var. Anılarında gözlemlere bol bol yer ver. Aynı yazdığın günlüklerde olduğu gibi. Gözlem günlüklerde olduğu gibi, anılarda da çok önemlidir. Anlattığın olayların kronolojik sıraya göre olmasına da önem ver. Biliyorsun ki anılarda geçmişteki bir olay, birinci kişinin anlatımıyla olur. Sen de bu kurala uy. Dilini sade ve yalın tut.

Unutma, yazacağın metin öğretici metinlerin arasına giriyor. Zarfları da kullanmaktan çekinme. Çünkü anılar olaya dayalıdır Böyle olduğu için de zarfları bolca kullanmakta hiçbir sakınca yok. Son olarak da olayları abartmadan ve içinde geldiği gibi anlat.

Evet arkadaşım. Öğütlerle dolu bir mektup yazdım. Ancak bunlar senin iyiliğin için. Uymanda fayda var. Son bir şey daha eklemek isterim ki yazma isteğinin oluşu çok güzel. Bu, sana dilimizi kullanmada önemli bir yardımcı olacaktır. Şimdilik hoşça kal.

Sevgilerimle.

D.Y. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

ANI NASIL YAZILIR?

ANI İLE BİYOGRAFİ ARASINDAKİ FARKLAR

ANI (HATIRA) TÜRÜ VE ÖZELLİKLERİ

MÂZÎDEKİ HÂTIRALAR

GÜNLÜK

GÜNLÜK-2 

GÜNLÜK ÖRNEKLERİ

SON EKLENENLER

Üye Girişi